• Potó Márta
Hozzászólások 0

Üzemi étkeztetés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiban kérném segítségüket. A vállalkozás étkezést szeretne biztosítani a munkavállalói számára. Ehhez bérel egy étkezdét. Ezen a helyen csak a saját munkavállalók étkezhetnek. Az ételszolgáltatást külsős szolgáltató végzi, azzal a kikötéssel, hogy a külső szolgáltató az ezzel kapcsolatos saját költségeit a vállalkozásunkra áthárítja (alapanyagok, szakácsok, személyzet bére, valamint a külső szolgáltató tényleges saját szolgáltatási díját). Az étkezdéhez kapcsolódóan a bérleti díjról és a rezsiköltségről a számla a vállalkozásunk nevére fog szólni. Kérdésünk az lenne, mely költségek után szükséges a vállalkozásunknak adót fizetni? A felsorolt költségek be kell-e, hogy épüljenek az adó alapjába (étkezde bérleti díja, étkezde rezsiköltsége, ránk hárított személyzet bére, alapanyagok és a külső szolgáltató szolgáltatási díja). Az adó alapját szét kell osztanunk az étkezésben részesülők között arányosan, vagy egy összegben tudjuk bevallani? Ami adóköteles rész, az teljes egészében bérként adózik? Köszönettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1