• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Arab Emirátusok – igazgatói tiszteletdíj adózása

Tisztelt Szakértő! Két kérdésem lenne: 1. Arab Emirátusokban létrehozott cégből kapott igazgatói tiszteletdíjat kell-e Magyarországon adózni? A szja-bevalláson milyen jövedelemtípusként kell feltüntetni? Magyarország és az Arab Emirátusok közötti kettős adóztatást elkerülő egyezmény 16-os cikkét olvastam, ha jól értelmezem, akkor a magyarországi illetőségű, magyarországon élő magánszemélynek nem keletkezik adózási kötelezettsége erre a jövedelemre Magyarországon. A könyvelő, akivel beszéltem viszont azt mondta, hogy minden külföldről érkező jövedelemre keletkezik adózási kötelezettség Magyarországon, az egyezmény pedig csak azt jelenti, hogy ha mindkét országban meg akarnának adóztatni, akkor ha külföldön már leadóztam az x%-ot, akkor Magyarországon már csak az y-x%-ot kéne leadózni (például, kitalált számokkal: ha x=10% adó lenne az Arab Emirátusokban, Magyarországon pedig mondjuk y=30% adó lenne erre a jövedelemre, akkor már csak y-x=20% ot kell Magyarországon leadózni, ha a 10%-ot már leadóztam külföldön). 2. A OECD április elején hatályba lépett standardja értelmében az Arab Emirátusokbeli cégekről automatikus report érkezik Magyarország számára. Úgy tudom, hogy ez a céges report csak a passive non finantial entityk esetében történik meg (tehát ahol a cég bevételének több, mint 50%-a tőkenyereség, kamat, osztalék, jogdíj stb). Reportolnak az aktív (rendszeres szolgáltatásnyújtásból érkező bevétellel rendelkező cég) cégek esetében is?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close