Hozzászólások 0

Munkabér átutalása más bankszámlaszámára

Tisztelt Adózóna! Munkavállalónk, aki most lépett be, azzal a kéréssel fordult felénk, hogy nem a saját bankszámlájára kéri a bérének átutalását, hanem a testvére bankszámlájára. Ezt a kérését mint munkáltató teljesíthetjük-e? Milyen nyilatkozatot kell bekérnünk tőle ehhez, amennyiben lehetséges? A másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy valószínűleg teszi mindezt azért, mert a saját bankszámlájára inkasszó van téve, és, hogy ne tudják levonni tőle. Mi még nem kaptunk a végrehajtótól értesítőt, hogy tiltsuk le a bérét. A kilépő papírjai között csak egy vállalati kölcsön van feltüntetve tartozásként, amit állítólag rendezett. Ezen a kilépő papíron csak annyi van feltüntetve, hogy vállalati kölcsön és egy kisebb összeg, de bankszámlaszám nem. Gondolom, ez le lett vonva az utolsó munkabéréből. De a kérdés igazából az, hogy mivel valószínűleg inkasszó van a bankszámláján és mi még nem tudjuk kitől és milyen összegben, hogyan tudunk eljárni jogszerűen? Ilyen esetben nekünk mindenképp átutalással kell kifizetnünk a bérét a saját bankszámlájára és máséra nem utaltathatja a bérét, vagy készpénzben mi kifizethetjük a bért, és ha kapunk hivatalos letiltásértesítőt, akkor beállítjuk a letiltást és elkezdjük vonni? Segítségüket előre is köszönjük! Üdvözlettel


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close