• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Hírlap bizományos értékesítése

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, áfaalany hírlapot árusít. A hírlap beszerzéséről a hírlapterjesztő állít ki áfás számlát. Egy számlán belül történik a megvásárolt hírlapok, illetve a bizományosi díj elszámolása. A bizományosi díj a számlán negatív előjellel szerepel. Az értékesítő vállalkozónak a számla végösszegként a bizományosi díjjal csökkentett összeg jelenik meg, illetve ezt az összeget kell pénzügyileg rendezni. A számla összesen sorában pedig a fizetendő adóalap, áfa, végösszeg kerül feltüntetésre. A hírlapok értékesítéséről a vállalkozó pénztárgéppel előállított nyugtát, illetve számlát állít ki. Kérdésem, hogy milyen módon kell elszámolni a beszerzési számlát, illetve az abban szereplő bizományosi díjat? Illetve helyes-e a bruttó elszámolási mód, hogy a bizományosi díj bevételként (fizetendő áfa) az adott számlából, a hírlapok értéke pedig beszerzésként (költségként) (levonható áfa) kerül elszámolásra? Köszönöm megtisztelő válaszukat!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close