• Hanzelik Claudia
Hozzászólások 0

Pályázat kertében kifizetett pénznyeremény

Tisztelt Szakértő! Társaságunk kommunikációs tevékenységet folytat. Kaptunk egy megbízást, melynek kertében egy egyetem hallgatói körében kell pályázatot szerveznünk. A téma kiválasztása, a koncepció kialakítása, megfogalmazása, a szükséges dokumentumok elkészítése, valamint teljes lebonyolítás társaságunk feladata. A pályázatok értékelését egy bírálóbizottság végzi, tagjainak száma 5 fő, a tagok kiválasztása – a megbízó jóváhagyása után – szintén a mi dolgunk. A pályázat első három nyertese pénzjutalomban fog részesülni. A díjak kifizetése is cégünk feladata lesz, így a díjak és járulékaik megbízási díjunk részét képezi. Társaságunknak a pályázat lebonyolításával biztosítani kell, hogy az egyes beérkező pályázati anyagokat bármikor, bármilyen formában a megbízó felhasználhassa, és szükség esetén annak felhasználási jogát is átruházhassa. Vállalkozásunk a kiva alanya, így véleményem szerint a kifizetett díjakból 15% szja-t kell levonnunk, illetve 11% kivát kell fizetnünk utána. Jól gondolom? Van-e valami speciális szabály, amire figyelni kell? Lehet-e bármi akadálya pénzjutalom kifizetésének? Válaszát előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close