• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Acélipari termékek jelentése az áfabevallásban

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulok önhöz. Fordított áfás acélipari termékek jelentése az áfabevallásban kg-ban történik. A számlára a partnereink a kg-ot felvezetik, ezt jelentjük. Jelenleg lehetőségünk van arra, hogy ezt a könyvelőprogramba manuálisan felvigyük. A jövőben új egységes vállalatirányítási rendszerünk lesz, ahol a termékek raktári bevételezése során bekerülnek a rendszerbe, és ebből a nyilvántartásból fog az áfabevallás ezen részébe átkerülni az információ, amivel az a gond, hogy a cégünk ezen termékeket folyóméterben veszi fel készletre, úgyis tartják nyilván, ezekhez tartozik egy átváltási egység, ami alapján a folyómétert kg-ra számolja át. A probléma ott lehet, hogy a számlán feltüntetett kg és a számolt kg nem biztos hogy egyezni fog, jelenteni viszont azt kell, ami a számlán szerepel. Kérdésem: lehet-e eltérés a számla és a nyilatkozat között, és ha igen, akkor mennyi ennek a kg-ban kifejezett értéke, van-e tűréshatár esetleg? Köszönöm előre is a válaszát.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close