• Freschlné Tóth Márta
Hozzászólások 0

Tőketartalék felhasználása

Tisztelt Szakértő! Kft.-nek "A" és "B" Kft. volt a tulajdonosa. "A" Kft. 10 millió forint névértékű üzletrészét év elején 20 millió forintért visszavásárolta a kft. Kilépéskor az "A" Kft. lemondott a belépésekor tőketartalékba fizetett 30 millió forintról, ott maradt a kft.-nél. Most "C" Kft. megvásárolná 10 millió forintért az üzletrészt. Kérdésem: Mi lesz a sorsa az ott hagyott tőketartaléknak? Lehet-e ebből a tőketartalékból "C" és "B" Kft. tulajdonosnak szabadon jegyzett tőkét emelni, akár eltérő mértékben is? Ha igen, utána a jegyzett tőke leszállításánál mi számít névértéknek? "C" és"B" Kft. könyveiben a tőketartalékból történő jegyzett-tőke-emelést/-csökkenést, hogyan kell kimutatni? Jegyzett tőke leszállításánál ugyanakkora százalékban (és nem értékben) kell csökkenteni a meglévő tőketartalékot és az eredménytartalékot? Lekötött eredménytartalékot figyelembe kell-e venni a számításnál? Köszönöm szépen a segítséget.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close