• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Göngyöleg-visszaváltás számlázása

Tisztelt Szakértő! Társaságunk kis- és nagykereskedelmi raktárából szolgál ki vásárlókat, valamint online rendelések esetén házhozszállítással is értékesít lakosság és közületek felé. Betétdíjas termékek értékesítésével is foglalkozunk, vevőink között magánszemélyek is vannak. Az értékesítés dokumentuma minden esetben számla. A betétdíjas üvegeket a betétdíj alkalmazásának szabályairól szóló kormányrendelet alapján akkor is kötelesek vagyunk átvenni a vevőnktől, ha azt korábban nem nálunk vásárolta. Magánszemély vevő esetén hogyan kell bizonylatolni a visszaváltott betétdíjas göngyölegeket, ha nincs olyan korábban a vevő felé kiállított számla, amely módosítható lenne? (Például: magánszemély vevő nem vásárolt korábban annyi betétdíjas göngyöleget tőlünk, mint amennyit visszahozott.) Magánszemély vevő nem tud számlát kiállítani felénk a betétdíjas göngyölegről, a NAV rendszere viszont nem tud fogadni olyan negatív összegű számlát, amely nem hivatkozik vissza egy korábban már kiállított bizonylatra. Mi a helyes eljárás ebben az esetben?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close