• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Tanácsadás

Tisztelt Szakértő! Egy angol-magyar kettős állampolgár 1/1 tulajdonosa és ügyvezetője (munkavállalóként) egy angol Ltd.-nek, a társaságnak más munkavállalója nincs. Az Ltd. IT-tanácsadást végez angol partnere részére, havi rendszerességgel, körülbelül 50 ezer fontos éves forgalom mellett. Az ügyvezető 2019 októberében Magyarországra költözik, majd a koronavírus-járvány miatt Magyarországon is marad, amire tekintettel a munkaviszonyát megszünteti az angol társaságban, ügyvezetését megbízási jogviszonyban, külön díjazás nélkül látja már el, jövedelme kizárólag osztalékból fog származni. Tekintettel arra, hogy az ügyvezető immár magyar adórezidens, továbbá az Ltd. a tevékenységét ténylegesen Magyarországról végzi felmerül a magyar telephely kérdésköre. Kérdés: 1. Valóban köteles-e magyarországi telephelyet nyitni az angol illetékességű Ltd. tekintettel a fent előadottakra? 2. Amennyiben a válasz igen, úgy a) hogy tud ennek a kötelezettségének eleget tenni; b) milyen bejelentési és adófizetési kötelezettsége keletkezik a társaságnak; c) hogy oszlanak meg a közterhek a magyar és az angol adóhatóságok között a cég (Ltd.) vonatkozásában; d) hogy oszlanak meg a közterhek a magyar és az angol adóhatóságok között az ügyvezető vonatkozásában feltételezve, hogy kizárólag osztalékból származik bevétele? Köszönettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close