Hozzászólások 0

Lakásszövetkezet számlázása

Tisztelt Szakértők! Lakásszövetkezetnek az áfatörvény szerint az üzemeltetési költségek összegéről (ellenérték fejében végzett szolgáltatás) számlaadási kötelezettsége van. A kiállított számlával kapcsolatosan az alábbi kérdéseim vannak: - Folyamatos teljesítésű szolgáltatásnak minősül-e az üzemeltetési költségek továbbszámlázása, így a teljesítés napja a közgyűlés napja, a fizetési határidő a teljesítés napjával egyezne meg a folyamatos szolgáltatás értelmében? -Hulladékgazdálkodási szolgáltatást mint közvetített szolgáltatás tüntetjük fel a számlán? Tehát a számla kiállításakor áfafizetési kötelezettség, a hulladékszolgáltató befogadott számlái tekintetében levonási érvényesítés (pénzügyileg rendezett számla teljesítési dátumának hónapjaiban göngyölített követelés) érvényesítheti-e a lakásszövetkezet? -A számlában az üzemeltetési költségeket (hulladékszolgáltatáson kívül) egy összegben használati díj megnevezéssel számlázták tovább. A kérdésem, hogy a szövetkezetet megillető, a közös költségbe épített üzemeltetési díjat (szövetkezeti általános költséget) a számlán külön soron kell-e szerepeltetni, hogy elkülönüljön a szövetkezet saját szolgáltatása a tagok felé? Köszönettel: Tamás Endréné


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close