• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Alapítvány klubot működtet, ez vállalkozási tevékenység?

Tisztelt Szakértő! Adott egy közhasznú jogállással nem rendelkező nyílt alapítvány. Cél szerinti besorolása: szociális tevékenység (pl. családvédelem, egészségkárosultak támogatása, idősek támogatása, ellátása, önsegélyezés, rászorultak támogatása, humanitárius szervezetek). Cél szerinti leírása: az egészségkultúra fejlesztése, az egészségtudatosság fejlesztése, a magyar társadalom pozitív életszemléletének fejlesztése, szociális szempontból rászorulók támogatása, sportoló és nem sportoló személyek rehabilitációjának fejlesztése, támogatása. Az alapítvány alapító okirata tartalmazza: az alapítvány megalapítja és működteti az Egészség Klubot, amely tagjai elsődlegesen, de nem kizárólagosan az alapítvány kedvezményezettjei. Ha az alapítvány az előbb nevesített klub nevében klubtagsági díjat szed be, akkor az vállalkozási tevékenység, vállalkozási bevételnek minősül? Ehhez kapcsolódik, ha cél szerinti tevékenység kiadásokra fordítja, akkor a költség nem a vállalkozási tevékenységek kiadásai közé sorolódik, ugye? Köszönettel: P. Józsefné


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close