• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Saját tulajdonú személygépkocsi költségtérítése

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben az ügyvezető tulajdonos saját gépkocsiját használja céges ügyek intézésére és a napi munkába járásra. A napi munkába járására tekintettel megilleti-e az ügyvezetőt a 15 Ft /km adómentes munkába járási költségtérítés, ha nem munkaviszonyban látja el az ügyvezetést, hanem tagi jogviszonya alapján biztosított a cégben? A munkába járással kapcsolatban kaphat az ügyvezető költségtérítést? Mindenhol munkavállalót említenek a munkába járás költségtérítésével kapcsolatban. Céges ügyek intézése céljából megy megbeszélésre, bankba, napi szinten intézi a céges ügyeket. Ha rendszeresen használja saját személygépkocsiját céges ügyek intézésére, akkor a Nav információs füzetből azt olvastam ki, hogy nem kiküldetési rendelvény, hanem útnyilvántartás vezetése alapján számolható el költség ( rendszeres használat miatt). Amennyiben írja az útnyilvántartást az ügyvezető, és a hivatali, céges ügyekben megtett km alapján a Nav által közzétett üzemanyagárral számított költségét téríti meg a cég + 15 Ft /km normaköltséget. Ebben az esetben van -e cégautó adó fizetési kötelezettsége a cégnek vagy a magánszemélynek?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close