• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Import áfa visszaigénylése

Tisztelt Szakértő! Egy újonnan alakuló kft. szépségápolási cikkeket rendel nagy tételben 3. országból (Kína), havi 2-3 millió forint értékben. A szállítmányokat egy külső vámközreműködő cég (DHL, FedEx) szállítja, majd vámoltatja Magyarországon. A vámközreműködő cég, a vámeljárás során kifizeti a import áfát és a vámköltségeket, majd azt tovább számlázza kft. részére. Ha jól gondolom, akkor ebben az esetben a vámközreműködő cég vallja be és fizeti meg az import áfát a NAV-nak a kft. nevében. A kérdésem az lenne, hogy a kft.-nek van-e lehetősége visszaigényelni az import áfát, adott esetben mi szükséges hozzá? Illetve a kft.-nek a termékbeszerzést fel kell-e tüntetnie a 65-ös áfabevallás valamelyik sorában? Jellemzően a számlán a termék mellett szállítási költség is felmerül. Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close