• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Gépjárművezető-képzés adózása

Tisztelt Szakértő! A 24/2005-ös GKM rendelet 3. §-a szerint képzési engedély adható elméleti, elméleti és gyakorlati, valamint gyakorlati oktatásra. Az autósiskolák 2020 szeptember 1-től bejelentkeztek a felnőttképzési rendszerbe. A gyakorlati oktatók, mivel nincs képzési engedélyük, alkalmazottként vagy alvállalkozóként oktathatnak a képzési engedéllyel rendelkező autósiskolá(k)nál. A felnőttképzésre jelentkező tanuló zerződést köt az autósiskolával. A levezetett órákat vezetési kartonon (amit a KAV az autósiskolára szignál) kell dokumentálni, ez a teljesítési igazolása az elszámolásoknak minden téren. A fent leírtakat figyelembe véve szabályos-e az, ha az autósiskola kiegészíti a tanulóval kötött szerződést együttműködési megállapodással vagy további szerződéssel a gyakorlati oktatóval arra vonatkozóan, hogy a tanuló az iskolának az elméleti tandíjat, a gyakorlati oktatónak pedig a vezetési órákat fizeti. A képzési engedéllyel rendelkező autósiskola a tanulónak az elméleti oktatás díját számlázza, a képzési engedély nélküli gyakorlati oktató a pedig a vezetési órák díjait. Ezzel a megoldással a gyakorlati kata adózó után nincs 40%-os adó. Az autósiskola árbevételében nem fog szerepelni a gyakorlati oktatás bevétele a költségei között nem lesz alvállalkozói díj. Az áfaörvény 15. §-a lehetőséget ad-e a fenti szerződésre? Megfelel a számviteli törvénynek? A Ptk. ad-e lehetőséget rá? Amennyiben nem szabályszerű, milyen szankció érheti a vállalkozásokat a NAV részéről


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close