• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Tárgyieszköz-értékesítés nettó elszámolása 2020.

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 2021-es törvénymódosítása lehetővé tette, hogy nettó módon kerüljön elszámolása: - az eredeti követelést engedményezőnél az átruházott – forgóeszközként kimutatott – követelés engedményes által elismert értékének és a könyv szerinti értékének a különbözete az egyéb bevételek/ráfordítások között; - az immateriális jószág vagy tárgyi eszköz értékesítése során az átadásból származó bevétel és a könyv szerinti érték különbözete az egyéb bevételek/ráfordítások között. A nettó elszámolást már a 2020-as gazdasági évre is lehet választani. Kérdésem, hogy a nettó elszámolást hogyan kell alkalmazni (év végén összevontan, vagy gazdasági eseményenként; vagy eszközönként)? Például: egy kimenő számlán több tárgyi eszközt értékesítés a kft. – egyik eszköz esetében nyereséges, másik eszköznél pedig veszteséges az eladás eredménye. A törvény változása alapján hogyan kell helyesen könyvelni a tárgyi eszköz értékesítést? Köszönettel!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close