• T-REX Bt. T-REX Bt.
Hozzászólások 0

Sorsolásos nyereményutalvány adózása

Tisztelt Szakértő! Magánegészségügyi szolgáltató cég - amely teljes egészében tárgyi adómentes humánegészségügyi ellátást végez - december hónap folyamán minden páciensének, aki igénybe vesz valamilyen egészségügyi szolgáltatást, a fizetéskor egy nyereményszelvényt ad, amelyet egy urnába kell kitöltve bedobni. (Ez az akció nem lett nyilvánosan meghirdetve, minden ügyfél csak a fizetéskor szembesül ezzel.) Karácsony előtt az urnából 3 szelvény kihúzásra kerül, és a 3 kihúzott páciens egy-egy 200 ezer forint értékű utalványt nyer, amelyet 1 éven belül felhasználhat bármilyen műtétre, vizsgálatra, kezelésre az adott egészségügyi intézményben. Az utalványt akár részletekben is felhasználhatja, mert a 200 ezer forintos összértékű utalvány 10 db 20 000 forintos kuponból áll, amelyből annyit vált be egy-egy látogatás alkalmával, amennyit akar. Kérdések: 1. Kell-e számlát kiállítani a kisorsolt utalványokról? Ingyen kapja a jogosult, tehát nem fizet érte. Így készpénzes számla kizárt, átutalásos számla esetén pedig mi lesz a vevőköveteléssel? 2. Keletkezik-e a cégnek adófizetési kötelezettsége szja, társasági adó, illeték adónemben a kisorsolt ajándékutalványok után? A sorsolással kapcsolatban szeretnénk teljes mértékben jogkövetően eljárni, és minden adófizetési kötelezettségnek eleget tenni, ezért kérem, hogy a jogszabályhelyek idézgetése helyett szíveskedjen a feltett kérdésekre konkrét válaszokat adni, amelyből egyértelmű, hogy hogyan kell eljárnunk! Köszönettel: Herczeg Tibor


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close