Hozzászólások 0

Különbözeti áfa

Tisztelt Szakértő! Külföldről behozott használt autókat javítunk és felújítunk, majd értékesítjük őket. Erre tekintettel választottuk a különbözeti áfát. A behozott autó értékéhez a kifizetett regisztrációs adót nem, de a szállítási költséget (külföldi szállító cég) hozzászámítva kapjuk meg a használt cikk értékét. Ezt jól gondoljuk? Az autót eladás előtt – áfás tevékenységként – felújítjuk, javítjuk (alkatrészek cseréje, festés, polirozás stb). Ezen költségek áfája levonásba helyezhető-e, mivel eladásnál a használt termék ára éppen ezen tevékenységünk eredményeként emelkedik meg? Ezek a költségelemek képezik az adóköteles bevételünkkel szemben a levonható áfas költségek értékét. Ezt jól gondoljuk? Köszönettel!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close