• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Építőipari beruházás megítélése fordított adózás szempontjából

Tisztelt Adózóna! Vállalkozásunk egy új hűtőtároló építésével bízta meg az építő céget. A beruházás építésiengedély-köteles. A tervben a hűtőtároló építésén túl út és parkoló is szerepel. A létesítmény használatbavételi engedélyéhez a hatósági hozzájárulás feltétele a közlekedési létesítmények terv szerinti szilárd burkolattal történő kiépítése és a kapu megléte. Az építő cég az út és a parkoló kivitelezésére az Útép céget bízza meg. A számlázáskor az áfa felszámításához az alábbi kérdések merültek fel: 1.) Ha a teljes beruházás egy szerződésben szerepel, hogyan számláz az alvállalkozó az építő felé, illetve az építő a beruházó felé? 2.) Amennyiben a hűtőtároló építése, illetve az út és parkoló építése külön szerződésben szerepel, mert az induláskor még nem volt ismert, hogy az építő milyen feltételekkel tud alvállalkozót találni, hogyan számláz az alvállalkozó az építő felé, illetve az építő a beruházó felé? 3.) A tűzoltóság kötelezte vállalkozásunkat tüzivíztároló építésére. Ez a beruházás egyenes vagy fordított áfás? Válaszukat előre is köszönjük. Tisztelettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close