• Boros Zsanett
Hozzászólások 0

Euroban kiállított számla Ft áfa összege

Tisztelt Adózóna! Amennyiben egy szállító partnerünk euróban állítja ki a számlát felénk, Ft-ban feltünteti a számlán az áfaértéket. Amennyiben még az aznapi MNB árfolyam közzététele előtt készíti a számlát, 11 óra előtt, akkor a programja az előző napi árfolyamot használja. Mikor mi könyveljük a számlát, a mi könyvelőszoftverünk már az teljesítés napja MNB árfolyamot használja. Így a számlán feltüntetett áfaérték kis mértékben eltér a könyvelésben szereplő áfaértéktől. Amennyiben a számla áfatartalma a 100 ezer Ft-ot meghaladja, adatot szolgáltatunk róla az áfabevallás M-es adatlapján. A kis mértékű áfaösszeg-eltérés okoz-e gondot a jövőben? Ez miatt, hogy az áfabevallás M-es adatlapján Ft-ra pontos áfáról szolgáltassunk adatot, vagy más törvényi előírások miatt szükséges, hogy a számla könyvelésekor az áfát a számlán szereplőre javítsuk, vagy nem szükséges? Ugyanez a probléma a cég vevő számláinál is előfordul, mert a számlázóprogram más, mint a könyvelő program. Ezért előfordul, hogy a számla áfaértéke az online adatszolgáltatásban más, mint a cég áfabevalláshoz készült áfaanalitikáján. Ekkor szükséges korrekció? Köszönettel: Boros Zsanett


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close