• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Sajátrezsis beruházás

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 47. §-a és az áfatörvény 11. § (2) bekezdésének értelmezésében, e két törvényhely összefüggéseinek vizsgálatában kérem segítségét. Egyesület EU-s pályázati támogatást nyert a tulajdonában álló ingatlan felújítására, illetve egy új melléképület építésére. A beruházást teljes egészében külső tervezők és kivitelezők végzik, az egyesület anyagot sem vásárol hozzá, és az építési munkálatokban (vagyis a tárgyi eszköz előállításában) sem működnek közre alkalmazottai. A pályázat a teljes támogatás néhány százalékának erejéig támogatja az egyesület azon munkatársainak bérköltségét is, akik részben, illetve kizárólag a pályázati támogatás terhére megvalósuló beruházás koordinálásával foglalkoznak, valamint elkészítik az időközi és majd a záró pénzügyi elszámolás(oka)t. Ez a bérköltség negyságrendekkel alatta marad a beruházás kivitelezési költségeinek. Kérjük szíves véleményét abban, hogy: 1.) a pályázatban elszámolt bérköltséget rá kell-e aktiválni az elkészült beruházásra (a bekerülési költség arányában megosztva a felújított és az új épület között), illetve 2.) ha igen, akkor ez a ráaktiválás hogyan viszonyul a sajátrezsis beruházás fogalmához, azaz keletkezik-e – az áfatörvény 11. § (2) bekezdése értelmében – áfafizetési kötelezettség a projektkoordinátorok, projektpénzügyesek új épületre eső bérköltsége után? Kérem, szíveskedjenek válaszukban a sajátrezsis beruházás fogalmát, kritériumait bővebben kifejteni! Szíves válaszukat előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close