További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Sajátrezsis beruházás

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 47. §-a és az áfatörvény 11. § (2) bekezdésének értelmezésében, e két törvényhely összefüggéseinek vizsgálatában kérem segítségét. Egyesület EU-s pályázati támogatást nyert a tulajdonában álló ingatlan felújítására, illetve egy új melléképület építésére. A beruházást teljes egészében külső tervezők és kivitelezők végzik, az egyesület anyagot sem vásárol hozzá, és az építési munkálatokban (vagyis a tárgyi eszköz előállításában) sem működnek közre alkalmazottai. A pályázat a teljes támogatás néhány százalékának erejéig támogatja az egyesület azon munkatársainak bérköltségét is, akik részben, illetve kizárólag a pályázati támogatás terhére megvalósuló beruházás koordinálásával foglalkoznak, valamint elkészítik az időközi és majd a záró pénzügyi elszámolás(oka)t. Ez a bérköltség negyságrendekkel alatta marad a beruházás kivitelezési költségeinek. Kérjük szíves véleményét abban, hogy: 1.) a pályázatban elszámolt bérköltséget rá kell-e aktiválni az elkészült beruházásra (a bekerülési költség arányában megosztva a felújított és az új épület között), illetve 2.) ha igen, akkor ez a ráaktiválás hogyan viszonyul a sajátrezsis beruházás fogalmához, azaz keletkezik-e – az áfatörvény 11. § (2) bekezdése értelmében – áfafizetési kötelezettség a projektkoordinátorok, projektpénzügyesek új épületre eső bérköltsége után? Kérem, szíveskedjenek válaszukban a sajátrezsis beruházás fogalmát, kritériumait bővebben kifejteni! Szíves válaszukat előre is köszönöm!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X