További témák
Hozzászólások 0

Hiányzó analitikák, hiányzó főkönyv

Tisztelt Szakértő! Olyan cég keresett meg minket, hogy vegyük át a könyvelését, aki nem kapott analitikákat az egyik cégére vonatkozóan, de legalább a főkönyvi kivonat rendelkezésre áll, a másik cégében azonban még egy főkönyvi kivonatot sem tudott hozni, mert állítólag nem kapta meg az előző könyvelőtől. Felvettem a kapcsolatot az előző könyvelővel, hogy megtudjam, rendelkezik-e még az analitikákkal, de azt mondja, minden bizonylat átadásra került az adózónak és nem tartja nyilván a számítógépén az adatokat. Az adózó azt mondja csak számlákat kapott vissza és ezt az egy főkönyvi kivonatot. Mit lehet ebben az esetben tenni? A főkönyvi kivonat tartalmaz vevő/szállító tartozást és egyéb rövid lejáratú kölcsönt is. Annál a cégnél, ahol még főkönyvi kivonat sincs, ott pedig csak a közzétett beszámolót és a társaságiadó-bevallást tudom letölteni, hogy lássak valami adatot. Hogyan lehet ezek után szabályosan folytatni a könyvelést? Mi a mi feladatunk, és mi a cégek tulajdonosának feladata ebben az esetben? Nyilván nem szeretnénk újra könyvelni az előző időszakot. Válaszukat köszönöm szépen!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X