• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Rendeltetésszerűen nem működő targonca akkumulátorcseréje

Tisztelt Szakértő! Nyomdaipari gyártótevékenységet végző társaságunk egyik elektromos targoncájában akkumulátort kellett cserélni, mert nem tudtuk már használni ezzel az akkumulátorral a targoncát. A szervizelést és az akkumulátor cseréjét végző vállalkozás az akkumulátor cseréjéről számlát állított ki részünkre, melyben az új akkumulátort, hozzá tartozó egyéb alkatrészeket és a beszerelést leszámlázta részünkre. Az elszállított, számunkra hulladéknak minősülő (nem tudtuk rendeltetésszerűen használni a targoncát ezzel a kimerült akkumulátorral) akkumulátort kérte, hogy számlázzuk le feléjük. Kérdésünkre – miért nekünk kellene a lecserélt akkumulátort leszámlázni, miért nem ők adnak nekünk a szervizről/cseréről számlában jóváírást – elhatárolódtak és ragaszkodtak a számlakiállításhoz. Ezt követően fordított adózással – lévén ez egy elektromos hulladék, amely az áfatörvény 6. számú mellékletében 8548 10 vtsz-szel szerepel – kiállítottuk feléjük kimerült elektromos akkumulátor megnevezéssel számlánkat, melyet újfent nem fogadtak be és ragaszkodnak hozzá, hogy tárgyi eszköz értékesítés jogcímen állítsuk ki számlánkat. Kérdésem lenne, hogy egy veszélyes hulladéknak minősülő – jelen esetben kimerült akkumulátort – milyen jogcímen és milyen adókulccsal kellett volna számláznunk, illetve számlázhat-e a nyomdaipari gyártó cég fémet, fémtörmeléket, vagy fémötvözetet tartalmazó dolgot anélkül, hogy a fémkereskedelemről szóló törvény hatálya alá kerülne? Válaszukat előre is köszönjük.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close