További témák
  • Kócs István
Hozzászólások 0

Áfa társasházi lakás felújítása, tetőtér-beépítés során

Újonnan létrejövő kft. magánszemélytől megvásárolja annak egy társasházban meglévő két ingatlanát, aminek besorolása lakás. A lakások az emeleten vannak. Terv szerint a társaság vállalja a társasház felé az épület tetőjének a javítását, valamint az épület hőszigetelését. Ennek fejében megkapja a tetőbeépítés jogát, melynek során a tető, illetve a falazat megemelésével új tetőt tesz a házra, beépíti a tetőteret, abban új lakásokat alakít ki, felújítja a meglévő két lakást, méghozzá olyan módon, hogy azok alapterülete is változik, mert falakat bont el, helyez át. A meglévő lakásnm2 nem változik, de változik a két lakás egymáshoz viszonyított mérete. Esetleg kialakít 3-4 db belső szintes lakást a tetőtér beépítésével. A kérdés az, hogy áfába mire célszerű bejelentkezni, illetve a létrejövő lakások (régiek és újak) értékesítése hogyan adózik. Esetleg ha nem kap engedélyt a tetőtér beépítésére, csak a két lakást újítja fel, melynek során szintén változik egy-egy lakás mérete egymás terhére/javára, akkor a lakások értékesítése adómentesen kell hogy történjen?


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X