• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kapcsolt vállalkozások: bt. és egyéni vállalkozás

Tisztelt Adózóna! Az alábbi esetre nézve kérem a segítségüket és megerősítésüket: Adott egy katás bt. és egy katás egyéni vállalkozás. A katás bt. katás beltagja és az egyéni vállalkozó egyenesági rokonsági viszonyban vannak. A két vállalkozás között egyetlen tranzakció történik, egy darab tárgyi eszközt ad bérbe a bt. az egyéni vállalkozónak. Ügyfélkörük ugyan azonos, de egymás között nem történt semmilyen számlázás vagy egyéb tranzakció. Kérdésem az lenne, hogy a kapcsoltsággal és az egybeszámítással kapcsolatosan milyen teendői vannak a két vállalkozásnak? Véleményem szerint az egyetlen bérbeadással kapcsolatos tranzakciót a bt.-nek be kell jelentenie a NAV-nak 15 napon belül. A kapcsoltsági viszony miatti egybeszámítás pedig nem releváns és nincs teendő, mert nem megrendelő-megbízott viszonylatban áll fenn a kapcsolt viszony. Válaszukat nagyon várom, segítésüket előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close