További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Előtársasági időszak

Tisztelt Szakértő! 1. Abban kérem a segítségét, hogy ha egy újonnan alakult cég a cégbejegyzésig árut, számítógépet, irodabútort vásárol, akkor az előtársasági időszakról köteles-e beszámolót, illetve bevallásokat benyújtani. A cégbejegyzésig árbevételt nem realizált. 2. Ha egy újonnan alakult cég a társasági szerződés aláírása után, de még az adószám kiadása előtt a cég érdekében árut, irodaszert, számítógépet stb. vásárol, akkor ezen beszerzések áfatartalmát levonásba helyezheti-e úgy, hogy még nem rendelkezett adószámmal? Ha nem vonhatja le az áfát, akkor pl. ha egy bérleti díjat és közüzemi díjakat tartalmazó számlánál 8-án kapta meg az adószámot, de a bérleti díj egész hónapot tartalmaz, akkor naptári napokra szükséges-e arányosítani az áfát? A teljesítési dátum a számlán adószám kiadása utáni. 3. Ha egy kiskereskedelmi üzletet működtető áfaalany cég kávéfőzőt, mikrohullámú sütőt, vízforralót vásárol, hogy az üzletben a partnereit kávéval meg tudja kínálni, illetve, hogy a napi szükséges étkezéshez biztosítsa a körülményeket, ezen eszközök áfáját levonásba helyezheti-e? Segítségüket előre is köszönöm!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatásra, akkor az Adózóna előfizetési csomag részeként garantáltan megkap 5 iratmintát, amelyet az Adózóna legfrissebb kiadványából, a GDPR – Munkaügyi iratminta csomagból szakértőink választottak ki önnek. Az akció feltételei a 2018. augusztus 23-tól 2018. szeptember 30-ig megrendelt, és 2018. október 10-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X