További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Formaruha juttatás

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni. Erdészeti Zrt. vasúti dolgozók számára (mozdonyvezető, fékes, forgalmi szolgálattevő) céges logóval ellátott ruhát biztosít 2 év kihordási idővel, ami, mivel állami erdei vasútnak nincs rendszeresített egyenruha, formaruhának minősül. A 2005. évi CLXXXIII. törvény a vasúti közlekedésről azt mondja, hogy a közforgalmú vasúti társaságnak a munkavállalója formaruha viselésére kötelezhető. A törvény alapján közforgalmú vasúti társaság olyan országos, térségi, elővárosi vagy helyi működési engedéllyel rendelkező vállalkozó vasúti társaság, amelynek szolgáltatásait – közzétett feltételek alkalmazásával, díj ellenében – bárki igénybe veheti. Mi országos hálózathoz nem csatlakozunk, erdei és turistavasút van nálunk. A tevékenységünk korábban engedélyhez kötött volt, jelenleg a törvénymódosítás miatt bejelentésköteles. A vasút Lenti-Csömödér-Páka-Bázakerettye-Kistolmács vonalon jár, a MÁV menetrendjébe szereplünk. Normál nyomtávtól eltérő vasúti társaságok közé tartozunk. A vasúti dolgozók nem minősülnek erdészeti szakszemélyzetnek. Olyan kérdésem lenne, hogy az szja-törvény 1. sz. melléklet 9.2 pontja alapján adómentesen adhatjuk e a formaruhát ezen dolgozók számára, vagy mint meghatározott juttatás után adófizetési kötelezettség áll fent a cégnek? A bejövő számla áfája levonható e?


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatásra, akkor az Adózóna előfizetési csomag részeként garantáltan megkap 5 iratmintát, amelyet az Adózóna legfrissebb kiadványából, a GDPR – Munkaügyi iratminta csomagból szakértőink választottak ki önnek. Az akció feltételei a 2018. augusztus 23-tól 2018. szeptember 30-ig megrendelt, és 2018. október 10-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X