További témák
  • Koczorné Raj Ibolya
Hozzászólások 0

Öregségi nyugdíjas, mint megváltozott munkaképességű II.

Tisztelt Széles Imre! A válaszával kapcsolatban lenne még kérdésem, mert egy-két helyen nem egyértelmű. AZ ÖN VÁLASZA: A nyugdíjazás ténye nem zárja ki, hogy egy munkavállalót megváltozott munkaképességű személynek tekintsünk. A feltétel az, hogy az érintett az adott szakvélemény hatálya alatt álljon. A KÉRDÉSEM: EZ AZT JELENTI, HOGY ATTÓL FÜGGETLENÜL, HOGY HA KONKRÉTAN ÖREGSÉGI NYUGDÍJAT IGÉNYEL, DE A SZAKVÉLEMÉNY HATÁLYA ALATT ÁLL, AKKOR Ő MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰNEK MINŐSÜL TOVÁBBRA IS? AZ ÖN VÁLASZA: Ugyanakkor emlékeztetnünk kell a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 38. § a) pontjára, miszerint azon munkavállalókat, akik a törvény 38/C §-a alapján mentesülnek a komplex minősítés alól, a rokkantsági ellátás folyósítása alatt lehet csak megváltozott munkaképességűként figyelembe venni a rehabilitációs hozzájárulás vonatkozásában. KÉRDÉSEM: EZ AZOKRA VONATKOZIK, AKIK MÉG NEM NYUGDÍJASOK, VAGY A NYUGDÍJASOKRA IS? ILLETVE, HA A NYUGDÍJASRA IS, AKKOR AZT JELENTI, HOGY Ő NEM IGÉNYELHET ÖREGSÉGI NYUGDÍJAT, CSAK ROKKANTSÁGI NYUGDÍJAT, ÉS CSAK EBBEN AZ ESETBEN MINŐSÜL MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰNEK, EGYÉBKÉNT, HA ÖREGSÉGI NYUGDÍJAT IGÉNYEL, AKKOR NEM?


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatásra, akkor az Adózóna előfizetési csomag részeként garantáltan megkap 5 iratmintát, amelyet az Adózóna legfrissebb kiadványából, a GDPR – Munkaügyi iratminta csomagból szakértőink választottak ki önnek. Az akció feltételei a 2018. augusztus 23-tól 2018. szeptember 30-ig megrendelt, és 2018. október 10-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X