További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Fémhulladék-értékesítés szabályai cégnek, magánszemélynek

Tisztelt Szakértő! Szeretném a szíves segítségét kérni. A kft. áruértékesítéssel foglalkozik, ez a főtevékenysége. Az értékesített árukat (fütőkészülékek) az ügyfelekhez szállítja, viszont a leszerelt használt roncsokat elszállítja tőlük. A roncsokat összegyűjti, és havonta egyszer eladja fémhulladékként. Szeretném megkérdezni, hogy mi a szabályos eljárás? A fémhulladék-felvásárló cégnek az odaszállító munkavállaló vagy az eladni kívánó cég nevére kell a számlát kiállítani? A kft. éves szinten kb. 200 000 forint értékű roncsot értékesít. Jól gondolom, hogy ebben az esetben nem érvényes, hogy magánszemély nevére állíthatnak ki számlát, mert ez az összeg meghaladja a háztartási hulladék kategóriát? Az eladó cégnek szükséges lenne ehhez bármilyen engedély is, ha havi szinten csak egyszer értékesíti az összegyűjtött roncsokat? Magánszemély szabályosan hogyan és mekkora összegért, milyen feltételek mellett értékesíthet fémhulladékot? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatásra, akkor az Adózóna előfizetési csomag részeként garantáltan megkap 5 iratmintát, amelyet az Adózóna legfrissebb kiadványából, a GDPR – Munkaügyi iratminta csomagból szakértőink választottak ki önnek. Az akció feltételei a 2018. augusztus 23-tól 2018. szeptember 30-ig megrendelt, és 2018. október 10-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X