Hozzászólások 0

Földbérleti díj áfája

Tisztelt Szakértő! "A" nevű Zrt. mezőgazdasági (0111 Gabonafélék termesztése) tevékenységet folytató általános szabályok szerint adózó áfaalany. Lakó- és nem lakóingatlan bérbeadására vonatkozóan az áfakötelezettséget választotta. Több magánszeméllyel földbérleti szerződéseket kötött. Az "A" nevű zrt. a bérbeadók hozzájárulásával egy "B" nevű mezőgazdasági tevékenységet folytató, általános szabályok szerinti áfaalany kft. művelésébe, alhaszonbérletbe ad több földterületet is. Az "A" nevű zrt. fizeti ki a földbérleti díjakat valamennyi magánszemély földtulajdonosnak, azon területek után is, amelyeket alhaszonbérlet keretében művelésre átengedett "B" nevű kft.-nek. Az "A" nevű zrt. az alhaszonbérbe adott területek után az általa kifizetett földbérleti díjat "B" nevű kft. részére tovább szeretné hárítani. Az lenne a kérdésem, hogy "A" nevű zrt.-nek az alhaszonbérbe adott területek után továbbhárítandó földbérleti díjat "B" nevű kft. részére áfakötelesen kell-e megtennie, tekintettel arra, hogy az általános szabályok szerinti adókötelezettséget választotta nem lakóingatlan bérbeadására vonatkozóan?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X