• Potó Márta
Hozzászólások 0

Törzsvásárlói kevezmények

Tisztelt Szakértő! Egy internetes webáruház törzsvevő programot indít, amiben csak magánszemélyek vehetnek részt. A program lényege, hogy meghatározott összegű rendelések után ajándékokat adna. A rendelések értéke összeadódik, és egy vevőnél bizonyos határértékek túllépése után ajándékok járnak. Ajándékok: saját termékek, pár ezer forint értékű termékek, melyeket az eladó nem forgalmaz, kizárólag ajándékozási céllal vásárol meg, valamint "fődíjként" évente egyszer egy külföldi nyaralás, amire a repülőjegyet egy légitársaságtól vásárolná meg, a külföldi nyaraló viszont az egyik kapcsolt vállalkozás tulajdonában van, és oda lehetne üdülést nyerni. Kérdéseim lennének: - mely termékek minősülnek üzletpolitikai célúnak és melyek nem? - amelyik nem annak minősül, az után milyen adót kell fizetni? - a magánszemélyektől szükséges-e adatot, nyilatkozatot kérni az átvett ajándékkal kapcsolatban? - a kapcsolt vállalkozásnak át kell-e számlázni piaci értéken az üdülő bérleti díját? Mi a helyes számviteli és adózási eljárás? Ha a törzsvevő program kezdetén a már meglévő törzsvevők "előnnyel" indulnak, az jár-e adófizetési kötelezettséggel, ha igen mivel? Értem itt azt, hogy a fődíj sorsolásán való részvételhez szükséges rendelési érték felét kell nekik csak összegyűjteni, míg az új vevőknek a teljes összeget! Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close