További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Egyéni vállalkozó tehergépjármű-beszerzése

Tisztelt Szakértő! Kérem, legyen kedves szakvéleményét adni az alábbi kérdésben. Egyéni vállalkozó, ha olyan teherautót vásárol, melynek egyébként levonható az áfája (tehát a vtsz száma megfelelő ehhez) akkor valóban le is vonhatja azt, ha egyébként a feltételek fennállnak? Azért teszem fel a kérdésem, mert egyrészt az áfatörvény úgy rendelkezik, hogy abból a beszerzésből nem vonható le az áfa, melyet a vállalkozás akár részben nem vállalkozási célra használ, és ez egy egyéni vállalkozónál nem tudom, mennyire jelenthető ki, hogy kizárólag céges céllal használ egy autót. Vagy ő kötelezett esetleg valamilyen nyilvántartás vezetésére ezzel kapcsolatban? Azért is aggaszt ez, mert az egyéni vállalkozónál a cégautó sem úgy értelmezhető (személygépjármű esetén), mint egy cégnél. Levonhatom-e a teherautó áfáját az egyéni vállalkozónál (ha az egyéb feltételek fennállnak), vagy sem, illetve köteles-e a vállalkozás emellett valamilyen nyilvántartást vezetni esetleg? Köszönöm válaszát előre is.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X