• LETIM Kft.
Hozzászólások 0

Szlovák cég adószám igénylése és adózása

Tisztelt Szakértő! Felvilágosítást szeretnék kérni Önöktől egy szlovák cégre vonatkozóan, amely Magyarországon lábon álló erdőt vásárol (a fát vásárolja meg, a földterületet nem) egy erdőbirtokossági társulattól. Kitermeli a fát, és azt megosztva értékesíti. Értékesít úgy, hogy a fa egy részét Magarországon eladja magyar cégnek, végfogyasztónak, úgy is, hogy Magyarországról Szlovákiába szállítja saját termékként, valamint úgy is, hogy Magyarországról exportálja Szlovákiába, és ott értékesíti EU-s partnernek. A kérdés az lenne, hogy az erdőbirtokossági társulattól a vásárlás áfás lesz-e? A másik kérdésem, hogy mivel a teljesítés Magyarországon lesz, a szlovák cégnek kell-e itt adószámot igényelni és magyar telephelyet bejelenteni? Alkalmazott nem lesz, mert bérmunkában végeztetik majd. Ezeknek a menetéről legyenek szívesek tájékoztatni. Milyen bejelentést kell tenni (milyen nyomtatványokon), milyen bevallást kell küldeni, az áfa-visszaigénylést milyen módon kell megtenni? Segítségét köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close