• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Import személygépkocsi vásárlása készpénzben

Tisztelt Adózóna! Az egyik ügyfelem használt import személygépkocsit vett készpénzért. Az eladó egy osztrák magánszemély, az autókereskedő csak közvetítő volt, a szerződést a cégvezető és az osztrák magánszemély kötötte meg euróban. A magyar autókereskedőnek forintban fizette ki a kialkudott vételárat az ügyfelem. A vételi szerződés euróban van, de a cég nem vett eurót, nincs róla bizonylat. Nincs valutapénztár és nincs valuta vásárlásról semmilyen bizonylat, ilyenkor milyen árfolyamon lehet a vételt (beszerzést) lekönyvelni, elszámolni? Mi a helyes elszámolás mód a könyvelésben és a pénztárban? Az autó vámolása, regisztrációs adó, illetékek kifizetése, okmányirodába való bejelentése,forgalomba helyezés megtörtént. Az adásvételi szerződésen kívül (persze a vámhatározat, illeték befizetés, forgalomba-helyezési dokumentáción kívül) van-e még valamilyen dokumentáció, ami szükséges lenne a könyveléshez vagy adóhatósági ellenőrzésnél? Előre is megköszönve a segítségnyújtásukat. Köszönettel: Viktor


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close