• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Áruminta

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egy kávégépeket és kávékapszulákat forgalmazó cég. Van egy üzletük, ahol az ügyfelek részére új ízű kapszulák esetén kóstolót biztosítanak. 1. Ez történhet úgy, hogy kihirdetnek havi egy alkalommal kóstoltatást, a másik eset pedig, amikor egy-egy új kapszula bevezetésekor az ügyfelek azt megkóstolhatják. 2. A kávégépeket nem csak megvásárolni lehet, hanem bérelni is, ilyen esetben mindig van egy kötelező fogyasztás (azaz kötelezően megvásárolandó kapszulamennyiség), a cég házhoz szállítja a gépet, a készüléket üzembe helyezi, bemutatja a használatát, kóstoltat. 3. Harmadik eset, hogy különböző rendezvényeken vagy nagyobb áruházakban a cég kihelyez egy kávégépet, a rendezvény, illetve az áruházak vásárlói részére ingyen kóstolást biztosít. 4. Illetve előfordul az is, hogy a rendszeres vásárlók részére egy új ízből termékismertetés céljából 1-1 csomag kávékapszulát ingyen ad. Mindhárom esetben bárki kóstolhat, a kóstoltatást üzletpolitikai/reklámcélból, a forgalom növelés érdekében, illetve a termék megismertetése céljából ingyenesen adják. Kérdéseink: – Hogyan kell az ingyenesen adott kapszulák beszerzését könyvelni, milyen adófizetési kötelezettség keletkezik utána? – Hogyan kell az ingyenesen adott kóstoltatást bizonylatolni, nyilvántartani, könyvelni, s szabályzatban kell-e rögzíteni? – Szeretnénk választ kapni arra, hogy hogyan kell eljárni a fenti kérdésekben 2016-ban, illetve hogyan kellett 2011-2015. között.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close