• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Rendelkezés az adóról – tao

Tisztelt Szakértő! Az egyik általam könyvelt társaság a társasági adó (tao) előlegéről rendelkezett egy előadó-művészeti szervezet részére. A társaságiadó-folyószámla pénzforgalmi oldalán és a kötelezettség oldalán is látom, hogy az adóhatóság a rendelkezés összegét ellentételezte (az előlegkötelezettséget csökkentette, a pénzforgalmi oldalon pedig az átutalást a szervezet részére lekönyvelte). Sajnos nem vagyok tisztában vele, hogy a könyvekben ezt a tranzakciót hogyan kell (ha egyáltalán szükséges) kezelni. Az adófolyószámla egyeztetése így problémát okoz, hiszen a tényleges tao-előleg fizetését lekönyveltük, a folyószámlán pedig annak egy részét átvezettük. A kérdésem továbbá a témát illetően: kell-e a társaság által támogatott szervezettel támogatási szerződést kötni, a támogatás összegét meg kell-e jelölni, ezzel kapcsolatban milyen számviteli teendőket kell elvégezni? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Reinhardt Éva


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close