• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Harmadik országból importált termék beszerzési ára

Tisztelt Szakértő! Társaság harmadik országból importált terméket Németországban helyezteti szabadforgalomba, majd azt Magyarországra szállítja, és felhasználja a termeléséhez. A számla devizában kerül kiállításra, a kapcsolódó fuvarszámlák is devizában keletkeznek. Kérdésem az, hogy amennyiben a szabadforgalomba helyezés Németországban történik meg, úgy a számviteli törvény szerint mely időpontra vonatkozóan kell a beszerzési számla, illetve a Magyarországra történő szállítás és a vámügynök számlájának (amennyiben az is devizában kerül kiállításra) az árfolyamot meghatározni? Amennyiben a szabadforgalomba helyezés Magyarországon történik, úgy a beszerzés és az ahhoz kapcsolódó devizás számlák mely időpontban érvényes devizaárfolyamon számítandók át a termék bekerülési értékének meghatározásához? Segítségüket köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close