• Horváth Máté
Hozzászólások 0

Tőzsdén kívüli ügyletek könyvelése kft.-ben

Tisztelt Adózóna Szakértője! Egy kft. a szabad pénzeszközeit FOREX kereskedés keretében kívánja befektetni. Kérdésként merül fel, hogy milyen előírások vonatkoznak a nyereség, illetve a veszteség könyvelésére? A pénzügyi műveletek bevételei, illetve ráfordításai között milyen időközönként vagyunk kötelesek könyvelni az egyes ügyleteket? Mivel havonta akár több száz kötés is lehetséges, ezeket és ezek eredményeit egyenként könyvelni lehetetlen. Elegendő volna az év utolsó napján realizált nyereséget vagy veszteséget könyvelni, mint az éves tevékenység pénzügyi eredményét? Vagy esetleg minden hónap utolsó napján összevontan a tárgyhavi eredményt kellene könyvelni? Kérném szíves segítségüket a helyes eljárás érdekében, illetve felmerül még az a kérdés is, hogy jogszerűen jár-e el egyáltalán a társas vállalkozás, ha ilyen jellegű, tőzsdén kívüli ügyleteket bonyolít. A cég tevékenységi köre belföldi személyszállítás, így ezeket a OTC piaci ügyleteket csupán árfolyamnyerési céllal, nem pedig üzletszerűen folytatná. Szíves válaszukat köszönöm. Tisztelettel: Győri Erika


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close