1

Utólag választott tételes költségelszámolás

Tisztelt Szakértő! Szálláshely-szolgáltatással foglalkozom jelenleg két lakásban. Mindkettő fele-fele arányban tulajdonunk a feleségemmel, de az én nevem alatt fut mindegyik. Mikor bejelentettük, hogy ezzel szeretnénk foglalkozni, akkor nem néztünk utána rendesen, illetve a hivatal sem és a könyvelőnk sem tudta vagy véletlenül félre tájékoztattak minket, hogy két lakás esetén nem választható a tételes átalány adózás. Most, hogy lassan vége a szezonnak, tudtam meg ezt és a kérdés magától adódik: Mi van ilyenkor, mit lehet tenni? A tételes átalányadózás szabályai szerint már befizettem egész évre a 4 szoba utáni összegeket. Úgy gondolom: marad a tételes költségelszámolás, jövőre pedig áttérünk az átalányadózásra. Számlák bútorokról, műszaki cikkekről vannak, illetve nyugták név nélkül. Ezeket elszámolhatom? Pontosan mi után kell fizetnem és mennyit, illetve mennyit számolhatok el költségként és mit? Azt is tudni kell, hogy magánszemélyként foglalkoztatok egy házmestert havi 40 órában, mert én külföldön dolgozom. Az ő bérét is elszámolhatom? Példaként vegyünk egy 1 millió forintos bevételt! Előre is köszönöm a segítséget és a számszerű levezetést! Tisztelettel: Bardóczi Kornél


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close