2

Fiatal gazda támogatása

A fiatal gazdálkodóknak induló támogatásra (MVH ) több ügyfelem sikeresen pályázott. A pályázat során kb. 10 millió forint összeget lehetett nyerni, melyet gazdaság létrehozásához kellett felhasználni egyéni vállalkozóként. A pályázati pénzt több éven keresztül állítottuk be az szja-bevallásban bevételek közé, annak megfelelően, hogy milyen ütemben történt a megvalósítás. A eset: van olyan ügyfél, aki a pályázati pént nem használta fel teljes mértékben, például a 10 millióból csak 2 milliót költött el a tényleges tevékenységre. A megvalósítási idő lejárt. Az MVH kötelezte a teljes pályázati pénz visszafizetésére (10 millió), eközben az egyéni vállalkozást megszüntette, s most munkabérletiltás van folyamatban (ez mind 2014-es esemény). Ez esetben hogyan, mi alapján kell önellenőrizni az szja-bevallást? Egyéni vállalkozóként keletkezett 10 millió forint visszafizetési kötelezettség, ezt a munkabérből tiltják le körülbelül 20 éven át... B eset: A teljes támogatási összeg felhasználásra került, elhatárolt támogatási összeg nem szerepel az egyéni vállalkozó könyvelésében. De az MVH felé nem történt meg a korrekt elszámolás, ezért az MVH jogerősen kötelezte az ügyfelet a teljes összeg visszafizetésére. Az egyéni vállalkozás szintén megszüntetésre került. Ebben az esetben, hogyan alakulnak az szja-bevallások? Önellenőrizni kell?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close