• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Lakáscélú munkáltatói támogatás ügyvédi iroda által

Tisztelt Cím! Tájékoztatást kérek a következőkről. Egy ügyvédi iroda személyes közreműködő tagja úgy dönt, hogy 2014-ben az ügyvédi irodában munkavállalóként (alkalmazott ügyvédként) dolgozó feleségének adómentes lakáscélú munkáltatói támogatást ad. A feleség szintén tagja az ügyvédi irodának.A feleség tulajdoni részesedése a lakásban nem 100 százalékos, hanem 90 százalékos. A maradék 10 százalékrészesedéssel a feleség édesanyja rendelkezik. Az ügyvéd feleségével és két gyerekével élnek az említett lakásban, amelynek beszerzési értékére vonatkozóan még 900 000 forint hitelkötelezettség áll fenn. A lakás három szobás, annak mérete nem haladja meg a lakáscélú támogatásra vonatkozó törvényi keretet. A hitel hátralevő törlesztő részleteinek összértéke nem haladja meg az ingatlan vételárának a 30 százalékát. A feleség Fundamenta lakáskölcsön megtakarítás összegével kivásárolja az édesanya 10 százalékos lakástulajdon-részesedését. Tehát 100 százalékban a feleség tulajdonába kerül az ingatlan. Az ügyvédi iroda nyújthatja-e az alkalmazott feleségnek a munkabére mellé adómentes lakáscélú támogatásként a lakáscélú hitel hátralévő törlesztő részleteit? Lehet-e ennek valami törvényi akadálya? Ha igen, akkor a munkáltatónak milyen dokumentációs kötelezettsége van azzal kapcsolatban, hogy az adómentes juttatás feltételeinek eleget tegyen? Milyen szempontokat kell figyelembe venni? Hallottam, hogy hamarosan megjelenik egy NGM-rendelet, amely pontosítja a lakáscélú munkáltatói támogatás szabályozását. Mikorra várható ennek megjelenése? Előre is köszönöm a válaszukat! Üdvözlettel:


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close