BH+ 2016.1.35

I. A munkáltató és a közalkalmazott között fennálló jogviszonyban a munkáltató fenntartója olyan harmadik személynek minősül, akivel a közalkalmazottra vonatkozó adatot, tényt csak törvényben meghatározott esetben, vagy a közalkalmazott hozzájárulásával lehet közölni. II. A közalkalmazott személyiségi jogainak megsértésére alkalmas, ha a munkáltató a fenntartót a közalkalmazottal szemben indított fegyelmi eljárásban terhére rótt kötelezettségszegésekről mint az elbocsátás fegyelmi büntetést megalapozó valós

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A felperes keresete 6 000 000 forint nem vagyoni kártérítés, étkezési- és vásárlási utalvány ellenértékének megfizetésére irányult.
A közigazgatási és munkaügyi bíróság ítéletével kötelezte az I. r. alperest a felperes javára étkezési utalvány és vásárlási utalvány megfizetésére. Ezt meghaladóan, valamint a II. r. alperes vonatkozásában a keresetet elutasította.
Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a felperes 1995. februártól állt tanár munkakörben közalkalmazotti jogvi...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!

Előfizetési csomagajánlataink:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close