BH+ 2006.11.517

Az 1992. évi XXIII. törvény (Ktv.) általános szabályait kell alkalmazni a külön törvény alapján határozott időre létesült állami vezetői közszolgálati jogviszony felmentéssel történő megszüntetésére, erre vonatkozó speciális eltérő szabály hiányában [Ktv. 17. § (3) bekezdés, 1993. évi XLVI. törvény 4. §, 1997. évi LXXIX. törvény 29. § (1) bekezdés].

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A felperes a keresetében a K. Hivatal elnökhelyettesi tisztségéből történt felmentése, közszolgálati jogviszonya megszüntetése jogellenességének megállapítását és annak jogkövetkezményeként a Ktv. 60. § (4) bekezdése alapján 12 havi átlagkereset megfizetését kérte.
A munkaügyi bíróság közbenső ítéletével megállapította a felperes felmentéséről rendelkező határozat és a K. Hivatal elnöke intézkedésének jogellenességét. Az ítélet indokolása szerint az 1993. évi XLVI. törvény (továbbiakban: Stt...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!

Előfizetési csomagajánlataink:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close