21 találat a(z) kód cimkére

Nyeremény adózása Kérdés

Nem alkalmazhatók tovább az orosz-ukrán háború miatt elrendelt szankciók alól mentesített szállításokra vonatkozó igazoláskódok Cikk

Az orosz-ukrán háború miatti szankciók alól mentesített szállításokra vonatkozó átmeneti rendelkezések – az olajbehozatal kivételével – lejártak. Ezért a mentesített szállítások „Y” kezdetű igazoláskódjait már nem lehet alkalmazni a TARIC-ban – olvasható a NAV honlapján.

Folyamatos táppénz – kódváltás Kérdés

Járulékbevallás Kérdés

Vigyázat, banki adathalászok telefonálgatnak! Cikk

A rendőrséghez érkezett jelzések alapján sokakat hívtak fel magukat banki alkalmazottaknak – jellemzően bankbiztonsági vezetőnek – kiadó csalók telefonon, hogy banki adatokhoz férjenek hozzá.

Táppénz Kérdés

Táppénzkód Kérdés

1901-es bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Törzsadatok lekérdezésnél több alám tartozó intézménynél tapasztaltam, hogy megváltozott a bevallói típuskód. Olyan intézménynél, amelynek rehabilitációs hozzájárulása és cégautóadója van (vagyis ezeket negyedévente kell beküldeni), viszont havi a bevallói típuskódja, akkor most február 20-áig mit kell beküldeni? Illetve van olyan intézményem is, ahol csak cégautóadó van. Továbbá van olyan is, amelynek a bevallói típuskódja negyedéves, de se rehabja, se céagutóadója nincs, ott elég egy NY nyomtatványt küldeni? Válaszát előre is Köszönöm! Üdv: KM

Jövedéki adóval kapcsolatos információkat közölt a NAV Cikk

Jövedéki terméket előállító, illetve forgalmazók számár több fontos információt tett közzé honlapján a NAV.

Közösségi szolgáltatásbeszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk igénybe vett szolgáltatást egy román, nem áfakörös cégtől. A szolgáltatást közösségi adószám nélkül számlázták ki áfamentesen, arra hivatkozva hogy ők otthon sem fizetnek áfát, nem kell nekik közösségi adószám. Kérdésem az lenne, hogyan kell szerepeltetni ezt az esetet az áfabevallásban és a közösségi összesítő nyilatkozaton? Mivel a teljesítés helye itt volt Magyarországon, ezért ugyanúgy 27 százalékos közösségi szolgáltatásigénybevétel, mint egy áfafizetésre kötelezett cégtől? A A60-as nyomtatványon pedig adószám helyett 0-ás vagy 1-es kóddal lejelenteni? Válaszát előre is köszönöm.

Kiva-áttérés OBR Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2018. január 1-től áttért a társasági adó hatálya alól a kiva hatálya alá. Az OBR közzétételkor általános üzleti évet záró vagy adónem áttérés miatti kódot kell jelölni? (Mivel nem évközi áttérésről van szó)? Köszönöm

Társas vállalkozó egyéni vállalkozás mellett Kérdés

Egyéni vállalkozó egy kft.-ben ügyvezető igazgató. Jövedelmet nem vesz ki. A 1041-es nyomtatványon milyen kóddal kell bejelenteni? 08-on 39-es kóddal jelentjük. Előre is köszönöm.

Egyéni vállalkozó kódja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben kérném a segítségét. Magánszemély egy kft.-ben ügyvezető és tulajdonos. Mellette létesít egy egyéni vállalkozást. Az egyéni vállalkozásban fizeti meg a minimálbér meghatározott százalékai után az adókat, járulékokat. A 101E nyomtatványon a munkavégzés jellegében melyik kódot kell használni: (1) főfoglalkozásként (8) Társas vállalkozási tagság mellett egyéni vállalkozóként? Válaszát előre is köszönöm.

NAV ellenőrzési kódok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Régebben a NAV által kiadott ellenőrzéseknek voltak kódjai. Szeretném tudni, ezek a kódok léteznek-e még, és ha igen, az 52-es kód milyen ellenőrzésnek felelt meg? Előre is köszönöm válaszát!

NAV: már igényelhető az AFE-kód Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes oldalán már elérhető az „AFEKOD” adatlap, amelyen az étel- és italautomata felügyeleti egységhez (AFE) igényelhetnek üzembehelyezési kódot az érintettek – írja a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes mellett egyéni vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Airbnb adószámos magánszemély

Széles Imre

tb-szakértő

Járulékkedvezmény

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs