További témák
Tirpák Anita Mérlegképes könyvelő és adószakértő
Corvin-Alkusz Kft.

Anita több, mint 10 éve dolgozik pénzügy, munkaügy, illetve számvitel területeken vállalatirányítási rendszerek alkalmazása mellett. Feladatai közzé tartozik a társaságok teljes körű számviteli, könyvelési és tanácsadási munkálatainak elvégzése, egyes esetekben ezen feladatok felügyelete, valamint hozzá tartozik a bérszámfejtési terület ellenőrzése is.

Többéves szakmai tapasztalatát egyrészt multinacionális, másrészt neves könyvelő/adótanácsadó irodai környezetben szerezte. Pályafutása során belső ellenőrként is mélyítette ismereteit, melyek az ellenőrzési munkálatok során előnyt jelentenek számára. Szakmai múltjában részt vett több – pozitívan zárult – adóhatósági ellenőrzésen. Számos beszámolót és adóbevallást készített ez idő alatt.

Anita okleveles közgazdász diplomája mellett mérlegképes könyvelői végzettséggel és adótanácsadói képesítéssel is rendelkezik. A törvények, szabályok folyamatos változásának nyomon követése érdekében rendszeresen részt vesz különböző képzéseken, fórumokon.

Anita jelenleg saját könyvelőirodáját vezeti: teljes körű könyvelési, adótanácsadási, bérszámfejtési szolgáltatásokkal és különböző képviseleti szerepekkel áll ügyfelei rendelkezésére. Mint a Corvin-Alkusz Kft. ügyvezetője bármilyen számvitellel, társasági adóval, iparűzési adóval és az adózás rendjével kapcsolatos kérdés megválaszolásában készséggel áll az Olvasók rendelkezésére.

Tirpák Anita

Számviteli és Adózási Szolgáltatások

Corvin-Alkusz Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Bérelt ingatlan megvásárlása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. megvásárolja az eddig általa bérelt raktárépületet. »

Megválaszolva

0 komment

Projektcég esetén alvállalkozói szolgáltatás könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Projektcég vagyunk, alvállalkozók bevonásával valósítjuk meg szerződésben vállalt kötelezettségeinket. »

Megválaszolva

0 komment

Alvállalkozás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Építőipari cég milyen jogszabály, szerződés, dokumentum alapján könyvelhet 815 számlacsoportba alvállalkozói teljesítést szabályosan? Köszönettel: Négyökrűné »

Megválaszolva

0 komment

Mikrogazdálkodói beszámoló választhatósága

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2017-ben mikrogazdálkodói beszámolót készít. A 2016. évben a nettó árbevétele 61 673 000 Ft, a foglalkoztatottak száma 7 fő. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa arányos visszafizetése

Számvitel

Egy kft. 2017.december 31-én kilépett az áfakörből. Korábban szerzett be tárgyi eszközöket, köztük ingatlant is, amelyeknek az áfáját visszaigényelte. Az áfa arányos részét évente vissza kell fizetni. »

Megválaszolva

0 komment

Csekkbefizetés bankkártyával

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a csekkes számlákat bankkártyával fizeti ki, postán. A vállalkozói bankszámlán megjelenik a kifizetett összeg. A számlákat szállítóra ajánlott könyvelni? »

Megválaszolva

1 komment

Elévült NAV-túlfizetés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Alapítvány adótúlfizetéseit az adószámlán 2018. 01. 01-jei dátummal elévülés miatt törölték, vagyis a visszaigénylést elmulasztottuk időben benyújtani. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Önellenőrzések miatti elévülési idő változása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk 2009-2010. évre áfa és társasági adó adónemekben önellenőrzést végzett 2014 áprilisában. »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyieszköz-beszerzés hitelből – óvadéki betétlekötés

Számvitel

Kedves Szakértő! Kérem szépen segítségét: A kft. banki hitelt vett fel tárgyi eszköz uniós országból történő beszerzésére. »

Megválaszolva

0 komment

Felszámolás alatt álló cég felé tartozás rendezése

Számvitel

Tartozom egy felszámolás alatt álló cégnek. A cég felszámolási eljárása kb. fél éve kezdődött. A felszámolótól semmilyen értesítést nem kaptam, hogy tartozom. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Beszerzési ár részeként könyvelendő-e?

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy használtautó-kereskedelemmel foglalkozó cég külföldről is vásárol személygépkocsikat. Ezek egy részét különbözeti áfásan, másik részét közösségi áfásan szerzi be. »

Megválaszolva

0 komment

Bankkártyát elfogadó vállalkozás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Vevőink bankkártyával fizetnek szolgáltatásainkért. A kiállított számla, a bankköltségek és a banki kiegyenlítés könyvelése hogyan történik? Válaszát előre is köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Romániában végzett bérmunkához átadott anyag

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Magyarországi – EU-s adószámmal rendelkező – vállalkozás romániai EU-s adószámmal rendelkező vállalkozással végeztet el bérmunkát. »

Megválaszolva

0 komment

Webshop létrehozásának számvitele

Számvitel

Hogyan számoljuk el a számvitelben a webshop készítéséről szóló számlát? Egyéb szolgáltatás, vagy a vagyoni értékű jogok között tartsuk nyilván? »

Megválaszolva

0 komment

Reagálás a 2017.12. 21-ei válaszra

ÁFA

Eredeti válasz http://adozona.hu/kerdesek/2017_12_14_afa_beruhazas_esten_cfm#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice Kedves Tirpák Anita! »

Megválaszolva

0 komment

Szerelés könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Ha egy cég pl. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa beruházás esetén

ÁFA

Tisztelt Tanácsadó! A következő problémával keresem meg Önöket. Egy kft. egyik tagjának van egy nem lakóingatlan épülete (nyaraló), melyet részlegesen bérbe ad a kft.-nek. »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyieszköz-beszerzés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes kft. tárgyi eszközt szerez be magánszemélytől. A vásárlás bizonylata: adásvételi szerződés. »

Kérdések és válaszok

Osztalék

Szipszer Tamás

adószakértő

Kedvezménypontok elszámolása II.

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X