• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Áfakódok büfé esetén

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretnék útmutatást kapni. Egyéni vállalkozó (áfa hatálya alá tartozik) által üzemeltetett büfé esetén nem tiszta számomra a helyes áfakódok használata. A büfé hidegkonyhásnak számít, csak konyhakész alapanyagokkal dolgozhat. Amit készít: – melegszendvics, – hamburger (12,5 dkg buci, 15 dkg hamburgerhús + sajt + szószók + zöldségek), – sült burgonya (fagyasztott), – rántott húsok, rántott zöldségek (fagyasztott, félkész, előrecsomagolt termékből), – saláták (zöld saláta, majonézes saláta). A büfében található belső tér, ahol helyet tud foglalni a vendég (16 fő), ide kiviszik elé az ételt, illetve külső terasz, ahol a vendég kis ablakon keresztül tudja rendelni és átvenni az ételt, akár helyben fogyasztásra, akár elvitelre. A belső tér miatt természetesen a vendégek részére 2 (női/férfi) mellékhelyiség is található. A megrendelők kiszállítást is kérhetnek, illetve a becsomagolós, elviteles opció is működik. Milyen áfakódokat kell alkalmazni ezen ételek helyben fogyasztása, elvitele, illetve kiszállítása esetén? Amennyiben 5%-os áfakód is releváns, akkor az ezen tételek után a turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetésére is kötelezett az egyéni vállalkozó? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1