• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Munkaruha-juttatás elszámolása

Tisztelt Szakértő! Kérdezni szeretném a következőt. Gazdasági társaság ügyvezetője a cég tevékenységében teljes napi 8 órában részt vesz. Amiben részt vesz: szállítási feladatok tehergépkocsival és gépi földmunka végzése különböző munkagépekkel. Juttatható-e számára a következő ruházat védőruházat címén: shortok, pólók, sportos pulóverek, farmer nadrág, sportcipő stb., mondván, hogy ő ezekben dolgozik (természetesen ezek a termékek bárhová hordható dolgok, megjelölve nincsenek céges logóval, és egyébként a cég többi dolgozója nem kap védőruházatot). Az adómentes munkaruha-juttatás jogcíme a cégvezető szerint az, hogy ő a munkakörén, feladatainak ellátásán kívül hordott ruházatának megóvása céljából az adott munkakörben és csak a feladatinak ellátása közben viseli a munkaruha, védőruha címén megvásárolt (nem munkaruházati termék megjelölésű) ruhadarabokat. Mivel a ruházat nagymértékű szennyeződése, gyors elhasználódása következne be egyébként. Milyen papírozást igényel a könyvelésben? Várom Tisztelt válaszát. Köszönettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close