• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Szolgáltatás számlázása áfaregisztrált külföldi cégnek

Tisztelt Adószakértő! Magyar székhelyű kft. építkezéshez villanyt, gázt (gépekhez használandó) és mosdóhasználatot számláz építőiparban tevékenykedő székhellyel, telephellyel nem rendelkező külföldi magyar áfaregisztrált cégnek, amely alvállalkozókkal dolgoztat, és amely rendelkezik magyar HU közösségi adószámmal is. Kérdés, hogy főszabály szerint (Áfa tv. 37. § (1)) közösségi szolgáltatásként kell-e kezelni az ügyletet? A magyar kft. eldöntheti szabadon, hogy az áfaregisztrált "külföldi" közösségi adószámára vagy a magyar HU közösségi adószámára állít ki számlát, vagy valójában, ha már magyar adószámot kért, a külföldi 27%-os áfával kellene-e számláznia? Kapcsolódóan felvetődhet-e a kérdés, hogy a mosdót végső soron dolgozók fogják használni, függetlenül attól, hogy az áfaregisztrált továbbszámlázza-e az alvállalkozója részére, más az áfaszámlázás megítélése, és esetleg 27%-kal kell számlázni? Előfordulhat-e, hogy ezt ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásként kellene kezelni, függetlenül attól, hogy ingatlanbérleti díj nem kerül számlázásra, csak mosdó, illetve áramhasználat? Előre is köszönettel


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close