• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Számlázás

Tisztelt Szakértő! Első kérdésem: a fordított adós termékek esetében az áfakulcsot hogyan kell megjeleníteni a számlán? Úgy, mint FA vagy 0%? És ennek megfelelően az összesítőnek hogyan kell megjelennie? A fordított adózású előlegszámla esetében viszont az áfakörön kívüli tételként kell kiállítani az előlegszámlát. Ennek levonása a végszámla esetében egy számlán belül lesz előleg levonása AK-val és a terményértékesítés pedig FA-val? Illetve elég, ha kiállított számlán szerepel a fordított adózás? Az Áfa tv. 142. § (1) bekezdés i) pontja alapján az adót a termék beszerzője fizeti – jogszabályi hivatkozás? Tehát az áfamértéket ilyen esetben nem feltétlen kell megnevezni mint FA? A második kérdésem: hogyan kell pontosan eljárni a "többeknek" kiállított számlák esetében? Vagyis helyesen járok el, ha pl. dolgozóiebédjegy-térítésem van 50%-ban? A kiállított számla többek partnerként van, nem dolgozónként. Természetesen az áfabevallásnál beállítjuk és valljuk is, de helyes ez így? Mondhatnék még példát, hogy mi egy mezőgazdasági cég vagyunk és almát értékesítek magánszemélyeknek kilónként, ott sem kértem el egyesével, aki vásárolt, hanem többekként lett szintén kiállítva egy db kimenő számla. Köszönöm szépen a segítségét! Üdvözlettel!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close