• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Van-e más lehetőség az oktató tanuló irányába történő számlázásán túl?

Tisztelt Szakértő! Megismerve a korábbi, az oldalon a témában szereplő kérdést és választ (Elég-e a megállapodás, https://adozona.hu/kerdesek/2021_2_10_Elege_a_megallapodas_vyt) illetve az alábbi NAV állásfoglalást: A 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 159. § (1) bekezdése alapján az adóalany - főszabály szerint - köteles (ha e törvény másként nem rendelkezik) a 2. § a) pontja szerinti termékértékesítéséről, szolgáltatásnyújtásáról a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője részére, számla kibocsátásáról gondoskodni, ha az az adóalanytól eltérő más személy vagy szervezet. Fenti törvényi hivatkozás értelmében a szakoktató annak a részére állítja ki a számlát, aki felé a szolgáltatást nyújtja. Azon kérdés, mely szerint a szakoktató kiállíthatja-e a számlát a tanulónak, vagyis nyújthat-e szolgáltatást közvetlenül a tanulónak, vagy a szolgáltatást a képző szerv (autósiskola) részére kell nyújtania, nem adójogszabályban foglalt rendelkezés értelmezésére irányul, az ágazati jogszabály alapján kell megítélni, hogy kivel állhat a szakoktató szerződéses kapcsolatban. Az alábbi kérdésre szeretnék választ kérni: Ismerve a szakmában tapasztalható munkaerőhiányt, feltételezve, hogy a gépjárműszakoktató: • évi bevétele meghaladja a 3 millió forintot, • továbbra is katás adózási formában tervez maradni, • nem vállalja a tételes adózást és az alkalmazotti státuszt, milyen lehetősége maradt az autósiskolának azon túl, hogy az oktató közvetlenül a tanulónak számláz?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close