• BSPL Alpha Kft. BSPL Alpha Kft.
Hozzászólások 0

Baktár bérlése – szja

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. raktárt bérel egy magánszemélytől. A magánszemély fuvarozási tevékenységet is végez egyéni vállalkozóként, de az ingatlan-bérbeadást magánszemélyként végzi a NAV-törzsadat szerint. A bérleti szerződésben az áll, hogy havonta 1500 euró bérleti díjat kell fizetnie. Sajnos kedvezőtlen körülmények miatt a kft. a bérleti díjat nem tudja rendszeresen fizetni, van olyan hónap, hogy kevesebbet fizet, van, hogy többet, van hogy egyáltalán nem fizet. Ezt a bérbeadó elfogadja, ugyanakkor rendszeresen sürgeti, hogy rendezze a tartozását. A bérbeadó, bár úgy tudom magánszemélyként nem lenne köteles számlát kiállítani, eddig rendszertelenül állított ki számlákat, ami szintén nem igazodik a bérleti szerződéshez és a kft. sem e szerint fizet. A kérdésem arra irányul, hogy a bérszámfejtést mi alapján kell elvégezni, mi a havi szja-előleg számításának alapja, amit a havi 08-as bevallásban be kell vallania a kft.-nek? A bérleti szerződésben szereplő havi 1500 euró, a számlákon szereplő összeg, vagy a tényleges kifizetés, ami banki átutalással történik? Ha a tényleges kifizetés, akkor erre elegendő-e a bankkivonat bizonylatként, vagy szüksége-e a bérbeadótól bekérni más bizonylatot pl. átvételi elismervényt, illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a magánszemélynek ebben az esetben tényleg nem kell-e számlát kiállítania, vagy amiatt, hogy más tevékenységet is végez egyéni vállalkozóként, az ingatlan-bérbeadásra is kell kell számlát kiállítania az adószámával.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close